Nie ma nic lepszego niż tiramisu… no chyba, że pistacjowe tiramisu! Obłędny, prosty i szybki w przygotowaniu deser, który zachwyci gości!
Tag: jesienne
Mocno czekoladowe babeczki brownie, aksamitny krem czekoladowy z dodatkiem chilli i… 3 dodatki do wyboru (maliny, orzechy lub śliwki w rumie).
Migdałowy tort dacquoise z kremem czekoladowym i wiśniami z amaretto idealnie sprawdzi się podczas ważnych uroczystości.
Aromatyczne, kruche spody, intensywnie orzechowa pralina, soczyste gruszki oraz waniliowy krem budyniowy to niezwykle smaczne połączenie.
Tort snickers to połączenie orzechowego biszkoptu, orzechowego kremu, karmelu i orzeszków. Sprawdź przepis Ady Lal (Ptiszu).
Monoporcje z kawowym kremem namelaka, kremem karmelowym na mascarpone, biszkoptami nasączonymi kawą i konfiturą porzeczkową. Pycha!
Nowoczesna tarta laskowa z karmelem daktylowo-orzechowym i polewą rocher to propozycja Wiktorii Kilar dla fanów orzechów.
Obłędna tarta, której przygotowanie zajmuje kilka minut. Cookie dough z masłem orzechowym to przepyszna masa, której musisz spróbować!
Magdalenki to francuskie biszkopciki w oryginalnym kształcie. Przygotuj cytrynowe magdalenki w czekoladzie ruby lub kakaowe w deserowej czekoladzie.