Na stronach takich jak ta, często pisze się górnolotne hasła, misje i inne tego typu wydumane teksty. Jednak ten blog taki nie jest. Slogany typu “zmienię Twoje życie” zostawiamy trenerom mentalnym. 🙂

Co tutaj znajdziesz?

Na blogu znajdziesz tylko (i aż) wiedzę cukierniczą. Taką dla każdego. Niezależnie czy pieczesz torty na zamówienie, czy dopiero zrobiłaś swoje pierwsze babeczki (które na dodatek się spaliły), na pewno dowiesz się czegoś co wpłynie pozytywnie na Twoje wypieki.
cakesickles bounty w deserowej czekoladzie, posypka cukrowa

Konkrety, proszę konkrety!

Konkret to nasze drugie imię. 😉 Na blogu znajdziesz:
    1. Przepisy na ciasta, torty, ciasteczka, bezy, desery… jednym słowem wszystko co słodkie.
    2. Tutoriale opisujące jak wykonać ozdobę tortu lub deseru.
    3. Nasze przemyślenia na temat szkoleń, książek, sprzętu i akcesoriów cukierniczych.
Jak przygotować tort Origami Cake? Tutorial krok po kroku.

Zabrzmiało jak każdy inny blog kulinarny?

Nic bardziej mylnego! W każdym artykule jest coś więcej niż przepis i zdjęcia. Są także nasze obserwacje i rady, które ułatwią Ci przygotowanie dowolnego słodkiego dzieła. Jeśli coś nam się nie udało w trakcie przygotowań – nie udajemy, że to się nie stało. Piszemy o tym we wpisie żebyś mogła uniknąć naszych błędów. Czasem specjalnie robimy coś inaczej żeby sprawdzić jaki będzie efekt. Niezależnie czy jest on pozytywny czy nie – dowiesz się o tym. 🙂
Czekoladowo-wiśniowe monoporcje na kruchym spodzie
Każdy wpis to szczegółowy opis, krok po kroku, każdego etapu przygotowań wraz ze zdjęciami. Jest również dokładna lista potrzebnych narzędzi, a to dlatego, że brak odpowiednich narzędzi potrafi bardzo utrudnić pracę. Znamy te gorączkowe próby tworzenia prowizorycznej foremki, bo ta którą mamy okazała się zbyt mała. 😉 Jednocześnie nie zawsze specjalistyczny sprzęt jest potrzebny, bo z powodzeniem można go zastąpić domowym rozwiązaniem i o tym też piszemy.
Po przeczytaniu każdego z wpisów będziesz uzbrojona w kompletną wiedzę na dany temat. Górę złota oddałybyśmy komuś kto przekazałby nam takie informacje na początku naszej drogi!
kakaowe ptysie z kruszonką, kremem chałwowym i czarną porzeczką

Dla kogo jest blog?

Dla każdego kto chce wiedzieć jak wykonać konkretny przepis lub technikę cukierniczą, ale jednocześnie nie chce tracić czasu na próby w ciemno.
Dla początkujących – nie obawiaj się, że nie dasz rady, jak zastosujesz całą wiedzę zawartą we wpisie to efekt musi być dobry. 🙂
Dla zaawansowanych – znajdziesz tutaj unikalne desery, przepisy i ozdoby, Często przychodzą nam do głowy zupełnie odjechane pomysły. 😉 Dzielimy się efektami tych eksperymentów. 🙂
Jednym słowem – dla każdego coś pysznego.
Tartaletki malinowa chmurka - znany deser w nowoczesnej odsłonie

Rozgość się!

Nie masz pojęcia jak się cieszymy, że tutaj jesteś. Bardzo Ci za to dziękujemy. Wpadaj częściej. 😉 Co drugą środę zamieszczamy tutaj nowy wpis, a gdy zajrzysz na nasz Facebook i Instagram to znajdziesz jeszcze więcej konkretnej wiedzy. Do zobaczenia! :*
Aneta Weiner i Magdalena Buchalik
POBIERZ DARMOWY EBOOK

Zapisz się na newsletter Cakeit.pl, a w prezencie otrzymasz ebook "Tort pod podstaw", z którego dowiesz się jakich narzędzi potrzebujesz do stworzenia tortu, jaki biszkopt jest najlepszy i jak go pokroić, jak złożyć tort i jak zaplanować pracę nad nim. Znajdziesz też 19 pomysłów na dekoracje tortów wraz z dokładnymi tutorialami.
W Twoje ręce trafi kompendium wiedzy o tworzeniu tortów!

Zapisz się na newsletter!

Otrzymasz dostęp do nowych wpisów przed ich oficjalną premierą.

Już nic Cię nie ominie. :)

Po zapisie wyślemy do Ciebie darmowy ebook "Tort od podstaw"!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *