To nasza cotygodniowa seria wpisów na temat pieczenia i cukiernictwa. Opowiadamy dlaczego ciasto rośnie, jak sprawdzić temperaturę w piekarniku (bez termometru) czy jak ubić pianę. Jeśli lubisz wiedzieć nie tylko jak coś zrobić, ale też dlaczego stosuje się właśnie taką technikę, to te treści są dla Ciebie. 🙂

Wpisy publikujemy w każdy piątek na naszym facebooku. Klikając w zdjęcia poniżej zostaniesz przeniesiona na FB.

Jeśli wpisy okażą się dla Ciebie przydatne to udostępnij je, proszę. Może komuś jeszcze ta wiedza się przyda? 🙂

POBIERZ DARMOWY EBOOK

Zapisz się na newsletter Cakeit.pl, a w prezencie otrzymasz ebook "Jak działa pieczenie?", z którego dowiesz się między innymi dlaczego ciasto trzeba mieszać w jedną stronę, po co przesiewać mąkę i jak uniknąć zakalca.
Wszystko stanie się jasne. 🙂

Jak działa pieczenie? Dlaczego ciasto należy mieszać w jedną stronęJak działa pieczenie? Jak wybrać dobrą czekoladę?Jak działa pieczenie? Lukier królewskie czy zwykły który wybrać?Jak działa pieczenie? Dlaczego sernik opadaJak działa pieczenie? Czego nie powinno być w składzie czekoladyJak upiec idealne ciasteczka? Jak działa pieczenie?Jak działa pieczenie? Jak uratować zwarzony krem?Jak działa pieczenie? Gdzie przechowywać czekoladę?Tryby pracy piekarnika. Jak działa pieczenie?Jak zabezpieczyć izomalt? Jak działa pieczenie?Jak jeść czekoladę? Jak działa pieczenie?Jak obierać orzechy laskowe? Jak działa pieczenie?Jak pracować z izomaltem? Jak działa pieczenie?Przepis na idealny słony karmel - jak działa pieczenie?Po co dodawać sól do wypieków? Jak działa pieczenie?Czy na diecie można jeść czekoladę? Jak działa pieczenie?Domowe zamienniki maślanki. Jak działa pieczenie?Spoby na miękkie pierniczki. Jak adziała pieczenie?Czy można mrozić masło? Jak działa pieczenie?Domowa kandyzowana skórka pomrańczy. Przepis. Jak działa pieczenie?Jak zrobić domową przyprawę do piernika? Jak działa pieczenie?Jak upiec sernik bez grudek? Jak działa pieczenie?Co to jest izomalt? Czy można jeść izomalt? Jak działa pieczenie?Produkty w temperaturze pokojowej. Jak działa pieczenie?Czy przeterminowane produkty trzeba wyrzucić? Jak działa pieczenie?Dlaczego śmietana rozpuszcza masę cukrową? Jak działa pieczenie?5 sposobów na łatwe i szybkie pieczenie. Jak działa pieczenie?Jak działa pieczenie? Co oznacza typ mąki? Jaka mąka najlepsza?Wyrastanie ciasta drożdżowego w lodówce. Jak działa pieczenie?Dlaczego sernik opada? Jak działa pieczenie?Jak ubijać śmietanę? Jak działa pieczenie?Zakalec - jak mu zapobiec? Jak działa pieczenie?Jak działa pieczenie? Proszek do pieczenia - jaki jest jego skład i działanie?Jak działa pieczenie? Jak upiec sernik w kąpieli wodnej?Jak działa pieczenie? Czy jajko jest zepsute? 3 metody sprawdzenia świeżości jajJak działa pieczenie? Kąpiel wodna - co to jest i jak ją wykonać?Jak działa pieczenie? Idealna temperatura i czas pieczenia - czy istnieje?Jak uniknąć grudek żelatyny w kremie? Jak działa pieczenie?Jak rozpuszczać żelatynę? Jak działa pieczenie?Przygotuj domowy ekstrakt waniliowy! Jak działa pieczenie?Jak mrozić żółtka i białka? Jak działa pieczenie?Cukier waniliowy czy wanilinowy? Jak działa pieczenie?Po co przesiewać mąkę? Jak działa pieczenie?co siedzi w cukrze pudrze? Jaki jest skład cukru pudru?Dlaczego ciasto trzeba mieszać w jedną stronę? Jak działa pieczenie?Jak sprawdzić czy Twoje drożdże są żywe? Jak działa pieczenie?Czy alkohol rzeczywiście spala się podczas pieczenia? Jak działa pieczenie?Jak działają drożdże? Jak działa pieczenie?Dlaczego warto trzymać kamień do pizzy w piekarniku? Jak działa pieczenie?Jak sprawdzić temperaturę w piekarniku bez termometru? Jak działa pieczenie?Jak zabić salmonellę? Jak działa pieczenie?Jak ubić pianę z białek? Jak działa pieczenie?Czy drożdże można mrozić? Jak działa pieczenie?

Zapisz się na newsletter!

Otrzymasz dostęp do nowych wpisów przed ich oficjalną premierą.

Już nic Cię nie ominie. :)

Po zapisie wyślemy do Ciebie darmowy ebook "Jak działa pieczenie?"!