Mus czekoladowy i pomarańczowa żelka stanowią idealne połączenie, a polewa lustrzana sprawia, że ciasto musowe prezentuje się niezwykle elegancko.
Tag: walentynki
Po futurystycznych ozdobach z papieru ryżowego przyszedł czas na kolejny eksperyment – kwiaty! Wyszły doskonale i są bardzo łatwe do przygotowania. Koniecznie przeczytaj mój tutorial.
Obserwuj nas! Pomysł na te monoporcje czekał na realizację…
Obłędne połączenie czarnej porzeczki z czekoladą czyli torcik musowy w polewie lustrzanej. Wspaniały deser nie tylko od święta ale i na co dzień.
Number cake czyli dwa kruche blaty przełożone aromatycznym kremem waniliowym. Torcik w kształcie serca zachwyca nie tylko smakiem ale i wyglądem.
Pavlova nie bez powodu nazywana jest „królową bez”. Prawidłowo przygotowana, jest jednym z najwspanialszych deserów na świecie!
Co się stanie gdy Twoje dziecko zajmie się ozdobą tortu? Daj swojemu dziecku papier cukrowy, jadalne mazaki i barwniki, a będziesz zachwycona efektem.
Różowa czekolada to HIT. Przeczytaj jak smakuje i jak ją temperować. Przygotuj fantastyczny warstwowy deser z sercami z temperowanej różowej czekolady.
Izomalt – brzmi skomplikowanie, ale wcale tak nie jest. Spróbuj i przekonaj się sama. Krok po kroku pokażę Ci jak przygotować piękne serca z izomaltu.