Skip to content
  • Torty i ozdoby
    • Podstawy – tu zacznij
    • Ozdoby tortów
    • Przepisy na torty
  • Desery
    • Monoporcje
    • Tartaletki
    • Bezy i beziki
    • Ptysie i ciasto parzone
    • Tarty
    • Ciasteczka i pierniczki
    • Desery na patyku
    • Torciki
    • Ciasta z blaszki
    • Rolady
  • Okazje
    • Przyjęcia
    • Imprezy dziecięce
    • Wielkanoc
    • Dzień matki
    • Dzień Dziecka
    • Dzień ojca
    • Halloween
    • Boże Narodzenie
    • Dzień babci i dziadka
    • Walentynki
    • Tłusty czwartek
    • Dzień kobiet
  • Testy i recenzje
    • Poradnik prezentowy
    • Test mikserów
    • Test sernikowy
    • Książki i ebooki
    • Narzędzia do tworzenia tortów
    • Jak zacząć robić ładne zdjęcia deserów?
    • Najlepsze formy silikonowe
    • Narzędzia do masy cukrowej
  • Rabaty
  • Współpraca
  • O blogu
  • Jak działa pieczenie?
  • Słodki Skład
  • Sekrety czekolady
  • Instagram
  • Facebook
  • Pinterest

Cake it – Nowoczesne desery w domowej kuchni

  • Instagram
  • Facebook
  • Pinterest
  • Torty i ozdoby
    • Podstawy – tu zacznij
    • Ozdoby tortów
    • Przepisy na torty
  • Desery
    • Monoporcje
    • Tartaletki
    • Bezy i beziki
    • Ptysie i ciasto parzone
    • Tarty
    • Ciasteczka i pierniczki
    • Desery na patyku
    • Torciki
    • Ciasta z blaszki
    • Rolady
  • Okazje
    • Przyjęcia
    • Imprezy dziecięce
    • Wielkanoc
    • Dzień matki
    • Dzień Dziecka
    • Dzień ojca
    • Halloween
    • Boże Narodzenie
    • Dzień babci i dziadka
    • Walentynki
    • Tłusty czwartek
    • Dzień kobiet
  • Testy i recenzje
    • Poradnik prezentowy
    • Test mikserów
    • Test sernikowy
    • Książki i ebooki
    • Narzędzia do tworzenia tortów
    • Jak zacząć robić ładne zdjęcia deserów?
    • Najlepsze formy silikonowe
    • Narzędzia do masy cukrowej
  • Rabaty
  • Współpraca
  • O blogu
  • Jak działa pieczenie?
  • Słodki Skład
  • Sekrety czekolady

Tag: w kształcie serca

Słodkie grzechotki – walentynkowe ciasteczka z okienkiem
Ciasteczka i pierniczki, Desery, Dzień babci i dziadka, Dzień kobiet, Dzień matki, Dzień ojca, Monoporcje, Okazje, Walentynki

Słodkie grzechotki – walentynkowe ciasteczka z okienkiem

Posted on22 stycznia 20205 maja 2025

To urocze ciasteczka w kształcie serc, z szybkami z izomaltu i uwięzionymi wewnątrz posypkami. Naprawdę chrzechoczą!

jagodowo-limonkowe monoporcje serca w polewie lustrzanej
Desery, Dzień babci i dziadka, Dzień kobiet, Dzień matki, Dzień ojca, Monoporcje, Okazje, Przyjęcia, Walentynki

Jagodowo-limonkowa rozkosz – monoporcje serca w lustrzanej polewie

Posted on13 stycznia 20205 maja 2025

Zaskocz swoich bliskich niecodziennym deserem. Jagodowo-limonkowe serca w błyszczacej polewie oczarują każdego.

Nawigacja po wpisach

Nowsze wpisy

Spotkajmy się tutaj

  • Share on Instagram
  • Share on Facebook
  • Share on Pinterest

Zajrzyj na nasz instagram

Blog Cukierniczy Aneta Weiner I Magdalena Buchalik

cakeit_pl

Co piątek znajdziesz tutaj nowy wpis z serii Jak działa pieczenie?, a naszą codzienność zobaczysz oglądając stories, Zapraszamy!

📌 Zapisz, żeby nie zgubić przepisu! Proste i 📌 Zapisz, żeby nie zgubić przepisu! Proste i pyszne tartaletki z flanem i truskawkami 🍓

Poniżej znajdziesz skrócony przepis ⬇️
Po szczegółowy przepis wraz z:
✅zdjęciami każdego etapu przygotowania 📸
✅szablonem do łatwego wylepiania formy na muffiny ✂️
✅listą potrzebnych narzędzi wraz z linkami 🔗
✅przepisem w PDF, gotowym do wydruku 🖨️
zajrzyj na blog ➡️ Cakeit.pl/156 ⬅️ (aktywny link w BIO @cakeit_pl)

Ciasto kruche (Pâte Sucrée)
🍪100 g masła 82%
🍪40 g drobnego cukru
🍪1 jajko M
🍪40 g mąki migdałowej
🍪200 g mąki pszennej
🍪szczypta soli
1️⃣Masło utrzyj z cukrem do białości.
2️⃣Dodaj jajko i zmiksuj do otrzymania jednolitej konsystencji.
3️⃣Dodaj mąki z solą i zmiksuj.
4️⃣Rozwałkuj ciasto na grubość 2–3 mm. Włóż do zamrażarki na 10 min.
5️⃣Wytnij brzegi tartaletek wg wzoru i okrągłe spody o średnicy 5 cm.
6️⃣Wylep boki formy i odetnij nadmiar ciasta. Wyłóż ciasto na spód i lekko dociśnij do boków.
7️⃣Formę umieść w lodówce na min. 30 minut.

Flan waniliowy
🍮1 jajko M
🍮2 żółtka M
🍮70 g cukru pudru
🍮30 g skrobi kukurydzianej
🍮100 ml śmietanki 30%
🍮400 ml mleka 3,2%
🍮ziarenka z 1 laski wanilii
1️⃣Mleko i śmietankę podgrzej z wanilią prawie do wrzenia.
2️⃣Resztę składników wymieszaj.
3️⃣1/3 gorącego mleka wlewaj do mieszanki jajecznej, ciągle mieszając. Przelej do garnka z pozostałym gorącym mlekiem.
4️⃣Podgrzewaj, cały czas mieszając aż zacznie się gotować. Podgrzewaj jeszcze przez 1–2 min.
5️⃣Przełóż do formy wyłożonej kruchym ciastem.
6️⃣Piecz z opcją góra–dół w temp. 180°C przez ok. 20–30 min., aż wierzch się zarumieni.
7️⃣Po lekkim przestudzeniu wyjmij z formy i przełóż na kratkę do wystudzenia.
8️⃣Schłodź w lodówce min. 6 h.

Glazurowane truskawki
🍓115 g truskawek (mogą być mrożone)
🍓25 g cukru
🍓1/2 łyżki soku z cytryny
🍓1/2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej
🍓400 g świeżych truskawek, pokrojonych na ćwiartki
1️⃣115 g truskawek zblenduj i przetrzyj przez sitko.
2️⃣Sok z cytryny wymieszaj ze skrobią.
3️⃣Zagotuj puree z cukrem. Dodaj cytrynę ze skrobią i zagotuj mieszając. Gotuj 3-5 min.
4️⃣Zdejmij z ognia i wymieszaj ze świeżymi truskawkami.
5️⃣Schłódź w lodówce min. 30 min.

💬 Wypróbujesz zapiekany budyń z truskawkami? 😍
Odbierz zestawienie temometrów z linkami 🔗 do Odbierz zestawienie temometrów z linkami 🔗 do sklepów 👉napisz SPRZĘT, 💬 a wyślemy Ci plik pdf w wiadomości prywatnej. 💌

W dużej produkcji, np. w manufakturach 🏭, bardzo istotne jest używanie termometrów 🌡️ z dużą dokładnością pomiaru. W domowych warunkach 🏡 możemy być nieco mniej precyzyjni, ale nadal warto zadbać o możliwie precyzyjny pomiar. 🎯

To trochę tak jak z użyciem wagi jubilerskiej ⚖️ do przygotowywania deserów 🍰 – nie jest konieczna, żeby upiec ciasto ucierane, ale jeśli chcesz wejść na wyższy poziom ⬆️, to w końcu musisz zakupić wagę dokładniejszą niż kuchenna.

Pod względem praktycznym sporym plusem termometrów laserowych 🔴 jest brak bezpośredniego kontaktu z czekoladą 🍫. Nie trzeba go myć po każdym użyciu 🚿 i nie pobrudzi kuchni, gdy go odłożysz.

Na korzyść pirometrów przemawia też czas pomiaru ⏱️. Czekolada podczas mieszania dość szybko się wystudza ❄️, dlatego ważna jest możliwość szybkiego sprawdzenia temperatury. W przypadku temperowania na blacie termometr laserowy to konieczność, szpilkowy zupełnie się nie sprawdzi.

Minusem pirometru jest mniejsza dokładność 📉 – z tego powodu niektórzy czekoladnicy 👨‍🍳 używają obu rodzajów termometrów: laserowego do szybkich pomiarów ⚡, a szpilkowego na koniec, dla pewności ✔️.

PS. To 3️⃣ odcinek serii "Sekrety czekolady".
⏪ Z poprzedniego odcinka dowiesz się, czy rodzaj miski 🥣 ma znaczenie podczas temperowania.
⏭️ W kolejnym opowiemy, po co temperować i jak wygląda roztemperowana czekolada. 🍫

• czekolada • porady cukiernicze • wiedza cukiernicza • temperowanie czekolady • termometr do czekolady
1️⃣4️⃣ darmowych przepisów na desery z tr 1️⃣4️⃣ darmowych przepisów na desery z truskawkami🍓⤵️
A w zasadzie pełnych tutoriali! 

Znajdziesz tam nie tylko przepis, ale też:
📋szczegółowy opis wszystkich etapów przygotowania,
📸zdjęcia każdego kroku,
🛠️listę potrzebnych narzędzi.
Dzięki nim Twoje desery będą piękne ✨, nawet jeśli to Twój pierwszy raz 👨‍🍳.

Zapraszamy Cię do naszego słodkiego świata 🌍 – na Cakeit.pl.
Jeśli chcesz, żebyśmy przesłały Ci bezpośredni link do przepisów, to napisz w komentarzu TRUSKAWKI💬

Z czym najbardziej lubisz łączyć truskawki ❓🍓

• przepis • truskawki • deser z truskawkami • monoporcje • truskawkowy deser • przepis z truskawkami • tarta z truskawkami • monoporcja truskawkowa • deser w pucharku • sernik z truskawkami
Jaki krem pistacjowy wybrać❓  Większość kr Jaki krem pistacjowy wybrać❓ 

Większość kremów pistacjowych, które znalazłyśmy na sklepowych półkach to po prostu połączenie tłuszczu roślinnego, cukru i mleka w proszku z niewielkim dodatkiem pistacji.
Niektóre kremy nie mają nawet podanej zawartości pistacji albo ukrywają ją daleko w składzie. 🤯

✅Wybierz krem z dużą zawartością pistacji.

Unikaj:
❌tłuszczu palmowego
❌barwników
❌sztucznych aromatów

🔎 Ze wszystkich przeanalizowanych kremów tylko jeden nas przekonał. 
Gusto Bello z Biedronki posiada:
✅45% pistacji
✅ oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia (nie palmowy!)
✅ prosty, przejrzysty skład bez barwników i aromatów

Reszta? Niestety – nie polecamy. ❌ Nawet te “drogie i ładne” potrafią mieć tylko 10–15% pistacji i mnóstwo zbędnych dodatków. 

My nie kupujemy gotowego kremu pistacjowego, ale przygotowujemy go samodzielnie na bazie pasty pistacjowej 100%, białej czekolady i śmietanki.
Na blogu znajdziesz fantastyczne kanapki bezowe z truskawkami i właśnie takim kremem ➡️Cakeit.pl/121 (aktywny link w BIO @cakeit_pl)

• słodki skład • wiem co jem • prosty skład • krem pistacjowy • pistacje
Flan to zapiekany budyń pieczony w cieście. 🍮 Flan to zapiekany budyń pieczony w cieście. 🍮

Najczęściej wykorzystuje się ciasto francuskie lub kruche.

Ja postanowiłam spróbować z ciastem filo, ale efekt mnie nie zachwycił – po upieczeniu miało lekko mączny posmak, który mi przeszkadzał. 😵‍💫 Ostatecznie wybrałam kruche ciasto. Dodałam też truskawki, żeby tartaletki miały bardziej świeży smak. 🍓

I tutaj pojawił się mały problem – chciałam użyć zwykłej formy na muffiny zamiast perforowanych rantów. 
Perforowane ranty mają kształt walca, więc do wylepienia ich boków wystarczą proste paski ciasta. 📏
Z kolei forma na muffiny ma kształt ściętego stożka, którego boczna powierzchnia nie jest prostokątna. 🧐
Aby tartaletki wyglądały estetycznie, przygotowałam specjalny szablon do wycinania boków mini tart. 😎 Wzór wydrukowałam, wycięłam i... wyklejanie formy okazało się zaskakująco łatwe i przyjemne! 🥰

👉 We wpisie znajdziesz gotowy do pobrania szablon oraz przepis na pyszne tartaletki z flanem i glazurowanymi truskawkami.

📩 Przepis na deser wysłałam wczoraj do osób zapisanych do naszego newslettera!
Jeśli też chcesz go otrzymać:
➡️ Zapisz się na stronie cakeit.pl/ebook (aktywny link w BIO @cakeit_pl) lub
➡️ Napisz w komentarzu FLAN ✍️

Masz swój patent na wylepianie form do tartaletek?
Podziel się nim w komentarzu – chętnie wypróbuję inne sposoby! 💬🙏

• tartaletka • monoporcja • flan waniliowy • truskawki • deser z truskawkami • budyń z truskawkami • zapiekany budyń
Proces temperowanie czekolady mocno łączy się z Proces temperowanie czekolady mocno łączy się z temperaturą.
TEMPERowanie i TEMPERatura – widzisz związek? 😉🍫

Żeby zatemperować czekoladę, musisz ją podgrzać do temperatury ok. 44-48°C🌡️, a następnie ostudzić do 28-34°C ❄️ (w zależności od metody temperowania i rodzaju czekolady). 

Topiąc czekoladę w szklanej misce, która nagrzewa się do 75°C🔥, bardzo łatwo o przegrzanie, a trudno później obniżyć temperaturę do potrzebnego zakresu. Zajmie to bardzo dużo czasu ⏳ i będzie mało efektywne.

Żeby ułatwić sobie pracę, korzystaj z plastikowych misek. 🥣
Ale UWAGA! ⚠️ 
Miska musi mieć oznaczenie, że nadaje się do użytku w kuchence mikrofalowej. ✅ 
Wtedy masz gwarancję, że cząsteczki plastiku nie przedostaną się do czekolady.

Poza miską do temperowania potrzebujesz jeszcze tylko dwóch narzędzi – szpatułki (do mieszania) 🥄 i termometru (do kontrolowania temperatury). 🌡️

Spodziewałaś się, że pomiędzy szklaną i plastikową miską będzie aż taka różnica? 🤯

PS. To 2️⃣ odcinek serii "Sekrety czekolady".
⏪ Z poprzedniego odcinka dowiesz się, jak odróżnić czekoladę od wyrobów czekoladopodobnych.
⏭️ W kolejnym opowiemy jaki termometr warto wybrać. 🍫

• czekolada • porady cukiernicze • wiedza cukiernicza • temperowanie czekolady
Przepis na 6 mini torcików 🎂⤵️📌 Wanili Przepis na 6 mini torcików 🎂⤵️📌

Waniliowy krem diplomat
🍦 300 ml mleka 3,2% 
🍦 60 g żółtek 
🍦 45 g cukru pudru Królewskiego 
🍦 22 g skrobi kukurydzianej 
🍦 9,5 g żelatyny 180 bloom + 47,5 g zimnej wody 
🍦 120 g śmietanki 30% 
🍦 ziarenka z 1 laski wanilii 

1️⃣ Żelatynę zalej wodą i odstaw do napęcznienia.
2️⃣ Wymieszaj żółtka z cukrem pudrem i skrobią.
3️⃣ Mleko z wanilią podgrzej prawie do wrzenia.
4️⃣ 1/3 gorącego mleka powoli wlewaj do żółtek, cały czas mieszając.
5️⃣ Mieszankę przelej do garnka z pozostałym gorącym mlekiem. Podgrzewaj na średnim ogniu, cały czas mieszając. Od zagotowania gotuj przez 1–2 minuty.
6️⃣ Żelatynę podgrzej do rozpuszczenia. Dodaj do kremu i dokładnie wymieszaj.
7️⃣ Gotowy budyń przełóż do szerokiego naczynia, przykryj folią w kontakcie i włóż do zamrażarki na kilka minut.
8️⃣ Śmietankę ubij do konsystencji rozpuszczonych lodów.
9️⃣ Krem (temp. 30–35°C) wyjmij z zamrażarki. Wymieszaj lub zblenduj, aż będzie gładki. Dodaj śmietankę i zmiksuj do połączenia.
🔟 Krem przykryj folią w kontakcie i wstaw do lodówki na min. 4 godziny 🕒. 
Przed szprycowaniem przemieszaj szpatułką lub krótko zblenduj.

Biszkopt
🍰 4 jajka L 
🍰 135 g drobnego Cukru Królewskiego 
🍰 155 g mąki pszennej 

1️⃣ Jajka z cukrem ubij na gęstą, puszystą masę (ok. 10 min).
2️⃣ Do jajek przesiej mąkę i delikatnie wymieszaj.
3️⃣ Piecz w blaszce lub rancie (ok. 22 × 30 cm) w 180°C przez 15–20 min (do suchego patyczka).
4️⃣ Z wystudzonego biszkoptu wytnij krążki o śr. 6 cm.

Sos truskawkowy
🍓200 g puree truskawkowego (zblendowane truskawki)
🍓10 g (1 łyżeczka) skrobi ziemniaczanej 

1️⃣ Podgrzej puree prawie do wrzenia.
2️⃣ Dodaj skrobię rozmieszaną z odrobiną wody.
3️⃣ Zagotuj i podgrzewaj 1 minutę, cały czas mieszając.
4️⃣ Schłódź w lodówce.

✨ Deser złóż tak jak na filmie i udekoruj truskawkami 🍓.

Smacznego! 😋🎂

📌 Materiał powstał we współpracy reklamowej z @cukierkrolewski

#poradycukiernicze #biszkopt #minitorcik #cukier #pieczenie #naukapieczenia #truskawki 🍓🍰
Torcik musowy Charlotte z marakują i truskawkami Torcik musowy Charlotte z marakują i truskawkami poleca się w sezonie truskawkowym!🍓

Poniżej znajdziesz skrócony przepis ⬇️
Po szczegółowy przepis wraz z:
✅ zdjęciami każdego etapu przygotowania 📸
✅ listą potrzebnych narzędzi wraz z linkami 🔗
✅ przepisem w PDF, gotowym do wydruku 🖨️
zajrzyj na blog ➡️Cakeit.pl/155⬅️ (aktywny link w BIO @cakeit_pl).

Biszkopt joconde
🍰2 jajka
🍰60 g + 20 g cukru
🍰60 g mąki migdałowej
🍰25 g mąki pszennej
🍰2 białka
🍰20 g rozpuszczonego masła
🍰żółty barwnik z żelu (opcjonalnie)
1️⃣Całe jajka ubij z 60 g cukru. 
2️⃣Dodaj mąki. Wymieszaj.
3️⃣Białka ubij z 20 g cukru. 
4️⃣Do masy z całych jaj dodaj barwnik, a następnie stopniowo dodawaj ubite białka. Wraz z ostatnią partią białka dodaj rozpuszczone masło. Wymieszaj. 
5️⃣Ciasto rozprowadź na blaszce wyłożonej matą silikonową. Wyrównaj.
6️⃣Piecz w 190ºC w trybie góra-dół przez 10-12 minut.
7️⃣Posyp ciasto cukrem pudrem, połóż na nim drugą matę i odwróć.
8️⃣Delikatnie zdejmij matę silikonową.
9️⃣Wykrój okrągły spód o średnicy 17 cm oraz prostokątne boki o wysokości 9 cm. 
🔟Spód i boki okrągłej formy wyłóż dociętym biszkoptem.

Mus marakujowy
🍰200 g pulpy z marakui bez pestek
🍰40 g cukru
🍰8 g żelatyny 180 Bloom + 40 g zimnej wody
🍰250 g śmietanki 30%
1️⃣Żelatynę zalej wodą i odstaw do napęcznienia.
2️⃣Pulpę z marakui zagotuj z cukrem. Dodaj napęczniałą żelatynę i wymieszaj do rozpuszczenia. Przestudź.
3️⃣Śmietankę ubij na 3/4. Dodaj w trzech partiach do puree z marakui, mieszając po każdym dodaniu. Odstaw do lodówki do lekkiego zgęstnienia.
4️⃣Wylej do rantu wyłożonego biszkoptem. Schłodź. 

Mus truskawkowy 
🍓340 g truskawek
🍓40 g cukru
🍓1 łyżka soku z cytryny
🍓13 g żelatyny 180 Bloom + 70 g zimnej wody
🍓200 g śmietanki 30%
1️⃣Żelatynę zalej wodą i odstaw do napęcznienia.
2️⃣W garnku zagotuj truskawki z cukrem i cytryną. 
3️⃣Zblenduj.
4️⃣Do gorącego puree dodaj napęczniałą żelatynę i wymieszaj do rozpuszczenia. Przestudź.
5️⃣Śmietankę ubij na 3/4. Dodaj w trzech partiach do puree truskawkowego, mieszając po każdym dodaniu. Odstaw do lodówki do lekkiego zgęstnienia
6️⃣Wylej na mus marakujowy. Schłodź. 

CD. w komentarzu 👇
W Lidlu pojawiły się "tabliczki kakaowe", które W Lidlu pojawiły się "tabliczki kakaowe", które nie są czekoladą! 🚫🍫

📦 Na opakowaniu widnieje tekst "Dark cocoa bar tabliczka kakaowa deserowa", a do tego rysunek z ziarnami kakaowca.
Nie brzmi jak coś podejrzanego, prawda? 🤔

❗ Tymczasem w składzie brak tłuszczu kakaowego, który zamieniono na dużo tańsze tłuszcze roślinne 🌿 (palmowy i shea).
Taki produkt nie może być nazywany czekoladą, dlatego producent użył sformułowania "tabliczka kakaowa".
💰 Cena była bardzo atrakcyjna – 2,49 zł.
Pewnie sporo osób nabrało się na ten produkt…😲 

✅ Na szczęście Lidl bardzo szybko wycofał ze sprzedaży te tabliczki. 

Kiedyś produkty, które nie spełniały norm, były nazywane "czekoladopodobnymi".
Teraz producenci są mądrzejsi i wymyślają nazwy, które mogą zmylić konsumentów.🤯

Na szczęście w sklepach taka oszukana czekolada pojawia się rzadko, ale warto wiedzieć, jak ją rozpoznać! 👀
Zdarzyło Ci się "nadziać" na taki produkt ❓💬

PS. To pierwszy odcinek nowej serii "Sekrety czekolady". Sporo w nim teorii, ale musiałyśmy od tego zacząć. 
Kolejny odcinek pojawi się za 2 tygodnie i będzie dużo bardziej praktyczny. 🙂 
Dowiesz się z niego czy rodzaj użytej miski ma znaczenie podczas temperowania czekolady.
Daj znać co myślisz o takiej serii i jakie czekoladowe kwestie Cię interesują. 

• czekolada • porady cukiernicze • wiedza cukiernicza • temperowanie czekolady
Zajrzyj na nasz Instagram

NEWSLETTER

Zapisz się na newsletter!

Otrzymasz dostęp do nowych wpisów przed ich oficjalną premierą. Już nic Cię nie ominie.:)
Po zapisie wyślemy do Ciebie darmowy ebook "Tort od podstaw"!

wpisz imię
wpisz adres email

Informacje

  • Jak działa pieczenie?
  • Kontakt Cakeit.pl
  • O blogu
  • O nas
  • Polityka prywatności
  • Rabaty
  • Sekrety czekolady – seria edukacyjna o czekoladzie
  • Słodki Skład – prześwietlenie składów produktów
  • Współpraca i reklama

kategorie

  • Desery (114)
    • Bezy i beziki (15)
    • Ciasta z blaszki (3)
    • Ciasteczka i pierniczki (6)
    • Desery na patyku (8)
    • Monoporcje (61)
    • Ptysie i ciasto parzone (9)
    • Rolady (4)
    • Tartaletki (15)
    • Tarty (8)
    • Torciki (29)
  • Okazje (134)
    • Boże Narodzenie (24)
    • Dzień babci i dziadka (52)
    • Dzień Dziecka (43)
    • Dzień kobiet (50)
    • Dzień matki (56)
    • Dzień ojca (55)
    • Halloween (4)
    • Imprezy dziecięce (53)
    • Przyjęcia (94)
    • Tłusty czwartek (14)
    • Walentynki (34)
    • Wielkanoc (30)
  • Testy i recenzje (14)
    • Książki i ebooki (4)
  • Torty i ozdoby (40)
    • Ozdoby tortów (24)
    • Podstawy – tu zacznij (8)
    • Przepisy na torty (11)
  • Wpisy gościnne (8)
© 2025 Cake it - Nowoczesne desery w domowej kuchni
  • Instagram
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Facebook
  • Pinterest

×
Cookies
Obsługujemy pliki cookies. Jeśli uważasz, że to jest ok, po prostu kliknij "Akceptuj wszystko". Możesz też wybrać, jakie chcesz ciasteczka, klikając "Ustawienia". Przeczytaj naszą politykę cookie
Ustawienia Zaakceptuj wszystko
Cookies
Wybierz, jakie pliki cookies chcesz zaakceptować. Twój wybór zostanie zachowany przez rok. Przeczytaj naszą politykę cookie
  • Konieczne
    Te pliki cookie nie są opcjonalne. Są one potrzebne do funkcjonowania strony internetowej.
  • Statystyka
    Abyśmy mogli poprawić funkcjonalność i strukturę strony internetowej, na podstawie tego, jak strona jest używana.
  • Doświadczenie
    Aby nasza strona internetowa działała jak najlepiej podczas twojego przejścia na nią. Jeśli odrzucisz te pliki cookie, niektóre funkcje znikną ze strony internetowej.
  • Marketing
    Udostępniając swoje zainteresowania i zachowania podczas odwiedzania naszej strony, zwiększasz szansę na zobaczenie spersonalizowanych treści i ofert.
Zapisz Zaakceptuj wszystko
  • Share on Instagram
  • Share on Facebook
  • Share on Pinterest