Już dziś rusza zapowiadany przez nas konkurs “Bądź dumna ze swoich wypieków!”. Będzie słodko!
Co zrobić aby wziąć udział w konkursie?
W komentarzu pod postem konkursowym na facebook’u wrzuć zdjęcie dowolnego deseru lub tortu stworzonego z wykorzystaniem techniki bądź przepisu dostępnego na naszym blogu. Nagrodzimy 6 najciekawszych i najbardziej oryginalnych zdjęć.
Nagrody
Do wygrania jest aż 6 cennych nagród! A wśród nich:
- 3 x zestaw składający się z rantu cukierniczego (regulowanego w zakresie 16 – 21 cm) oraz kompletu trzech skrobek Dorosiowe Ranty
- 2 x biała czekolada ICAM Edelweiss w opakowaniu 4 kg
- 1 x deserowa czekolada ICAM MABEL 56% w opakowaniu 4 kg
Zwycięzcy mają możliwość wyboru nagrody (o kolejności wyboru decyduje zajęte miejsce).
Regulamin
Konkurs trwa do północy 15 czerwca 2020.
Ogłoszenie wyników nastąpi w czwartek 18 czerwca 2020.
Regulamin konkursu jest dostępny tutaj.
Sponsorzy
Sponsorami konkursu są firmy Kames i Dorosiowe Ranty.
Firma Kames
Być może nie znacie jeszcze tej firmy więc pokrótce Wam opowiemy co u nich znajdziecie. Są bazy i dodatki do lodów – od tego zaczął się romans Kames ze słodkościami. Ale poza lodami jest też mnóstwo innych ciekawych produktów – kremy czekoladowe i orzechowe, nadzienia owocowe, polewy, kakao i CZEKOLADA!
My skupiłyśmy się na tym ostatnim elemencie, ponieważ zachwyciłyśmy się białą czekoladą ICAM Edelweiss oraz deserową ICAM Mabel 56%. To właśnie te czekolady możecie wygrać w konkursie (i to nie w jakimś małym opakowaniu ale w 4 kg!)
Biała czekolada ICAm Edelweiss
Ta biała czekolada jest naprawdę wyjątkowa, przekonała nawet Anetę, która do tej pory uznawała tylko ciemne i mleczne tabliczki. Użyłyśmy jej w monoporcjach składających się z musu z białej czekolady, żelki mango-marakuja oraz kruchych kokosowych ciasteczek. Zachwyt to mało powiedziane. Przepis oraz naszą opinię na temat ICAM Edelweiss znajdziecie tutaj.
Deserowa czekolada ICAM Mabel 56%
Druga czekolada, która bardzo przypadła nam do gustu to ICAM Mabel 56%. Gdy pierwszy raz jej próbowałyśmy to bardzo nam zasmakowała, ale musiała jeszcze przejść test. Sprawdziłyśmy jak się sprawdzi w naszym ukochanym kremie czekoladowym. Robiłyśmy ten krem wiele razy, ale nigdy dotąd nie smakował tak doskonale! Cudem udało nam się nie zjeść wszystkiego, dzięki czemu mógł powstać wpis na blog. Zdradzamy w nim przepis na najlepszy krem czekoladowy ever. Do deserów, tortów ale też wyjadania łyżką z miski. 😉
Dorosiowe Ranty
Kolejnym sponsorem nagród w konkursie są Dorosiowe Ranty. W świecie tortowym firma jest powszechnie znana. Nie bez powodu. Produkują świetne ranty do pieczenia tortów oraz skrobki, talerze obrotowe i blachy do pieczenia.
Rant cukierniczy
Z rantów obie korzystamy od dawna i nie wyobrażamy sobie powrotu do składania tortów i pieczenia biszkoptów w standardowej tortownicy. Ranty są po prostu dużo wygodniejsze! Dlaczego warto je mieć opisujemy dokładnie we wpisie na temat podstawowych narzędzi tortowych. Zajrzyjcie jeśli jeszcze nie wiecie czy rant jest Wam potrzebny.
Do talerza obrotowego wzdychamy od jakiegoś czasu. Dane nam było kiedyś pracować na podobnym i wiemy jak to ułatwia tynkowanie tortu. Stabilna i łatwo obracająca się patera to prawdziwy kuchenny skarb.
Zestaw skrobek do tortów
Lubimy też testować skrobki i, choć mamy ich już kilka, to Dorosiowe też musimy wypróbować. Wyglądają bardzo solidnie, a ich kształt zapewni proste boki tortu. Mają też miarkę, która przyda się podczas krojenia biszkoptów.
Poza tymi typowo tortowymi gadżetami DR ma w ofercie również ranty do ciast oraz płaskie blachy do pieczenia. Aneta od dawna wkurza się na swoje formy i na wypukłą blachę z piekarnika, dlatego możecie się spodziewać, że jeszcze Wam opowie jak sprawdza się taki zestaw.
W konkursie macie możliwość zdobycia rantu cukierniczego regulowanego w zakresie 16 – 21 cm (idealnego na torty dla 10-20 osób) oraz zestawu trzech skrobek.
Myślę, że dalsze zachęty nie są potrzebne. Jest o co walczyć, więc pokazujcie Wasze pyszności.
Wyniki konkursu!
Miejsce 1.



Miejsce 2.



Miejsce 3.



Miejsce 4.



Miejsce 5.



Miejsce 6.



P.S. Pamiętajcie też o naszym kodzie rabatowym “cakeitpl” do sklepu Słodka Pasja. Podając go w koszyku otrzymacie 5% rabatu na całe zamówienie.
Magda i Aneta
Otrzymasz dostęp do nowych wpisów przed ich oficjalną premierą.
Już nic Cię nie ominie. :)
Po zapisie wyślemy do Ciebie darmowy ebook "Jak działa pieczenie?"!