Pierwsze urodziny trzeba uczcić na bogato. Tort jest obowiązkowym punktem programu. 🙂 Ale to nie tylko nasza rocznica, ale też Wasza! Chcemy Wam podziękować, że jesteście z nami, dlatego mamy dla Was konkurs ze świetnymi nagrodami!
Co zrobić aby wziąć udział w konkursie?
W komentarzu pod postem konkursowym na facebooku napisz lub pokaż za co lubisz Cakeit.pl. Forma jest dowolna – poezja, proza, zdjęcie – cokolwiek przyjdzie Ci do głowy. Nagrodzimy autorów 10 komentarzy, które chwycą nas za serce.
Nagrody
Do wygrania jest aż 15 cennych nagród! A wśród nich:
- 5 x tortowy alfabet “baby” od Miniowe Formy 3D
- 3 x komplet dysków do tynkowania o średnicy 16 cm od Miniowe Formy 3D
- 1 x bon o wartości 200zł do Sklepu Słodka Pasja
- 1 x bon o wartości 100 zł do Sklepu Słodka Pasja
- 2 x zestaw produktów marki Saracino od Sklepu Słodka Pasja (znajdziecie w nim 1k g białej masy cukrowej Pasta Top, 250 g czarnej masy cukrowej Pasta Model, 3 barwniki w żelu, czekoladowo-orzechowy aromat i 500 g lukru królewskiego w proszku)
- 2 x “Tortowy ebook” Uli Stępniak
- 1 x “Candybook” Uli Stępniak
Zwycięzcy mają możliwość wyboru jednej z nagród (o kolejności wyboru decyduje zajęte miejsce), a pierwsze pięć osób otrzyma dodatkowo tortowy alfabet.
Regulamin
Konkurs trwa do północy 23 listopada 2020.
Ogłoszenie wyników nastąpi w poniedziałek 30 listopada 2020.
Regulamin konkursu jest dostępny tutaj.
Sponsorzy
Sponsorami konkursu są Miniowe Formy 3D, sklep Słodka Pasja oraz Ula Stępniak.
Miniowe Formy 3D
Jest to firma dobrze znana w branży tortowej. Jednak dla tych z Was, którzy jeszcze nie znają Miniowych opowiemy trochę co fajnego można u nich znaleźć.
Przede wszystkim świetnie wykonane toppery w niemal 1000 wzorów na każdą okazję. My w szczególności polubiłyśmy te w kształcie obręczy, które można samodzielnie ozdobić (w ten sposób powstały już dwa projekty, które pokazałyśmy na blogu – znajdziecie je tutaj).
Po drugie – wykrawacze do ciastek i masy cukrowej. Setki, a może i tysiące przeróżnych wzorów! Świąteczne, dziecięce, ślubne, kwiatowe… wszystko co tylko możesz wymyślić.
Po trzecie – alfebety i odciski. To świetna i bardzo estetyczna alternatywa dla personalizowanych topperów. To właśnie dzięki Miniowym Formom 3D możecie podziwiać tak wiele tortów z napisami odciśniętymi w masie cukrowej.
Po czwarte – packi i dyski do tynkowania. Z nimi Twój tynk będzie idealnie gładki a kancik perfekcyjny.
Po piąte – podkłady pod torty, wałki z ozdobnymi wzorami, maty do czekolady i wiele innych ciekawych i nietypowych produktów, którym warto się przyjrzeć.
Dla każdego coś dobrego.
Bardzo się cieszymy, że możemy w ramach konkursu przekazać Wam fajne produkty od Miniowe Formy 3D. A będą to:
- 5 x tortowy alfabet “baby”
- 3 x komplet dysków do tynkowania tortów o średnicy 16 cm
Z każdego z tych produktów same korzystamy i jesteśmy przekonane, że i Wy będziecie z nich zadowolone.
Sklep Słodka Pasja
Tworzenie słodkości wymaga nie tylko jaj, mąki, cukru i sporej ilości czasu, ale też wielu akcesoriów. Niezależnie czy potrzebujesz rantu cukierniczego, barwników, papilotek czy maty silikonowej, to na pewno znajdziesz to w Sklepie Słodka Pasja. Wszystko kupisz w jednym miejscu!
Bardzo lubimy tam robić zakupy, ale wiemy jak to jest gdy wartość w koszyku przerasta zaplanowany limit. 😉 Co wyrzucić a co koniecznie musisz kupić?
Trudne to decyzje…. dlatego myślę, że prezenty od Słodkiej Pasji przypadną do gustu każdej torciarze i wielbicielce wypieków. A są nimi:
- 1 x bon o wartości 200 zł do Sklepu Słodka Pasja
- 1 x bon o wartości 100 zł do Sklepu Słodka Pasja
- 2 x zestaw produktów marki Saracino od Sklepu Słodka Pasja (znajdziecie w nim 1k g białej masy cukrowej Pasta Top, 250 g czarnej masy cukrowej Pasta Model, 3 barwniki w żelu, czekoladowo-orzechowy aromat i 500 g lukru królewskiego w proszku)
Powiem Ci w sekrecie, że ten czekoladowo-orzechowy aromat to absolutny sztos – po dodaniu do ganache smakuje jak najpyszniejsza nutella!


Kod rabatowy na zakupy!
Mamy dla Ciebie rabat na zakupy w sklepie Słodka Pasja oraz Miniowe Formy 3D.
Z kuponem rabatowym “cakeitpl” otrzymasz 5% rabatu na całe zamówienie!
Ula Stępniak
Ula od 10 lat prowadzi własną pracownię cukierniczą Słodki Muffin. Dzieli się zdobytym doświadczeniem opowiadając o tym jak prowadzić własną pracownię, o czym pamiętać i na co uważać. Znajdziesz u niej darmowe webinary wypełnione wiedzą po brzegi.
To właśnie Ula wymyśliła Słodką Konferencję – pierwsze w Polsce wydarzenie poświęcone słodkiej branży. Prowadzi własną, prężnie działającą grupę na facebooku, a także Mastermind i Słodki Klub.
Ale te wspaniałe inicjatywy to jeszcze nie wszystko, bo Ula jest też autorką ebooków! Dwa z nich – “Tajemnice słodkiego biznesu” oraz “Rollercoaster słodkiego biznesu” traktują o prowadzeniu własnego biznesu w branży cukierniczej oraz o tym jak przezwyciężać trudności, które mogą się pojawić na tej słodko-gorzkiej drodze.
Nawet jeśli nie planujesz otwarcia własnej firmy, to u Uli znajdziesz coś dla siebie. Bo doskonałe przepisy zawsze się przydadzą. 🙂 I właśnie te ebooki z przepisami są nagrodami w naszym konkursie.
Do zgarnięcia są:
- 2 x “Tortowy ebook” w którym znajdziesz przepisy na torty od A do Z. Są tam nie tylko biszkopty i kremy, ale także wszystkie potrzebne dodatki takie jak chrupiące prażynki, owocowe żelki, nasączenia czy tynk. Nie bez powodu znalazł się w naszym zestawieniu “Top 5 najlepszych książek cukierniczych”. To Must have każdej torciary. 🙂
- 1 x “Candybook” zawierający całe mnóstwo perfekcyjnie skomponowanych przepisów na małe słodkości. Są babeczki, donaty, popsicles, cake pops, eklery, ptysie, monoporcje, makaroniki… czyli wszystko co zawsze chciałaś przygotować. 🙂


Prezenty dla fanów
Ale to jeszcze nie wszystko! Postanowiłyśmy podziękować najaktywniejszym czytelniczkom i mamy prezenty dla naszych pięciu najwierniejszych fanek. W paczce znajdą m.in. formę silikonową na torcik musowy, narzędzie do tartaletek (jeśli nie wiecie co to za gadżet to zapraszamy Was do tego wpisu), topper od Miniowe Formy 3D i niespodziankę od Sklepu Słodka Pasja.
Fajny zestaw, prawda? 🙂
Już 23 listopada na naszym fanpage’u ogłosimy kto otrzyma te prezenty.
Kod rabatowy na zakupy!
Mamy dla Ciebie rabat na zakupy w sklepie Słodka Pasja oraz Miniowe Formy 3D.
Z kuponem rabatowym “cakeitpl” otrzymasz 5% rabatu na całe zamówienie!
Wyniki konkursu
Pod postem konkursowym zostawiliście ponad 500 komentarzy! Znalazło się tam tak wiele miłych słów pod naszym adresem, że czujemy się rozpieszczone. 😉
Bardzo dziękujemy za każde zgłoszenie i za to, że jesteście z nami.
Wybór był ogromnie trudny. Żałujemy, że nie możemy nagrodzić wszystkich. Po długich obradach udało nam się wybrać 10 zwycięzców.
Miejsce 1.
Mart Kacprzycka
„Gdy odkryłam waszego bloga to się zakochałam w rzeczowości i szczegółowości przepisów Może nie siedzę zbyt długo w internetach, a może to pierwszy polski blog, który tak dokładnie podchodzi do trendów i problemów deserowych (uwielbiam wasze “naukowe” posty jak ten o proszku do pieczenia czy temperowaniu czekolady!). Widzę, że nie mi jednej pomogłyście w dekoracjach z papieru ryżowego czy izomaltu, nauczyłyście tworzenia monoporcji i dobierania smaków (pieczona czekolada i porzeczka – UMM…).















Miejsce 2.
Danuta Jaczyńska
„To zdjęcie obrazuje czym dla mnie jest Cake it!
Nieustannie zbieram Wasze wpisy i te, które już mam – uporządkowałam i tak powstał mój poradnik pt. Cake it. Takie słodkie abc…. To kompendium spraktykowanej i rzetelnej wiedzy cukierniczej.
To, co wnosicie w ten słodki świat nazwałabym cukierniczą gramatyką, którą powinien znać każdy, kto zajmuje się pieczeniem. Opisujecie różne techniki cukiernicze, dekoracji, zjawiska, które zachodzą w procesie pieczenia i innych z nim związanych, dajecie sprawdzone rady i pomysły.
Dajecie wiedzę, która jest potrzebna nie tylko amatorom, którzy pieką z zamiłowania, ale też fachowcom, którzy prowadzą swoje działalności.
Wszędzie pełno przepisów, rad i porad, a mało takiej technicznej wiedzy, którą znajduje się właśnie w Cake it!”
Miejsce 3.
Marta Piesio
Miejsce 4.
Michał Pł
„Zacznę może dziś od tego,









Lubie
bo wiedza tu jest treściwa, konkretna, łatwa do zrozumienia,



























Miejsce 5.
Hanna Ogon
„Nie będzie poetycko ale szczerze. Uwielbiam Was za to że dzięki Wam się rozwijam. Po studiach zapierałam się że już nigdy nie chcę się niczego uczyć (zwłaszcza wnikliwie) a czytać książki to bym mogła co najwyżej za karę w piekle siedząc w kotle smoły;) Dzięki wam chcę się uczyć, rozwijać i CZYTAĆ! Nawet będąc w ciąży nie przeczytałam tylu informacji na temat ciąży, porodu i wychowania dzieci co teraz na temat pieczenia, dekorowania itp:P Narazie mam tylko pootwierane 47 strony w przeglądarce które czytam na raty ( dwójka małych dzieci:P) i których nie mogę zamknąć bo przecież nie doczytałam do końca a z żadnej nie potrafię zrezygnować dopóki nie wypróbuję i już odkładam na KSIĄŻKI! Dzięki bardzo za wsparcie! Róbcie dalej to co robicie bo WARTO
Dołączam zdjęcie mojej pierwszej bezy, zdjecie już publikowałam, ale jest dla mnie szczególnie ważne bo od tej bezy waszego przepisu wszystko się zaczęło
”
Miejsce 6.
Ela Fuchs
„Długo zastanawiałam się czy wziąć udział w konkursie czy odpuścić, bo w końcu co więcej miłego można Wam napisać? Zakładam, że w powyższych komentarzach temat został już wystarczająco wyczerpany! Ale! Jednak! Dostałam dzisiaj ‘znak’, że swoje 3 grosze należy dorzucić, choćby po to, żeby wyrazić swoją wdzięczność za to co i JAK robicie. Co to za ‘znak’ zapytacie? Dotarła do mnie dzisiaj (dokładnie dzisiaj!), w dniu zakończenia konkursu, po ponad 4 miesiącach oczekiwania (i nie ukrywajmy: straconej nadziei) paczka z ali z polecanym przez Was narzędziem do tartaletek!
Pytam męża: „czyż to nie znak?” Stwierdził, że dorabiam teorie, ale myślę, że dla niego nawet odcisk na ręce w kształcie CAKEIT nie byłbym znakiem (
), więc piszę!


















Miejsce 7.
Marta Łączkowiak
“Aż nie chce mi się wierzyć, że to rok! Trafiłam na bloga przypadkiem szukając wszędzie informacji o mlecznych splashach bo za żadne skarby nie mogłam wpaść na to jak to zrobić, co teraz wydaje mi się niezwykle śmieszne byłam w szoku, jak szybko dostałam od Was precyzyjną i miłą odpowiedź! Od tego czasu dodałam bloga na pierwszą pozycję w moim pasku zakładek i zaglądam tam bardzo często. Jestem w szoku, pełna podziwu i wdzięczności dla Was za Waszą ciężką i wspaniała pracę jaką wykonujecie, za wiedzę którą się dzielicie i przede przeogromny szacunek za to, że na blogu są nie tylko cudne i inne niż wszędzie przepisy, ciekawostki, jak działa pieczenie, które uwielbiam, ale i instrukcje jak wykonywać oryginalne desery i przede wszystkim dekoracje, które dopiero pojawiają się w Polsce i sekrety, jak je zrobić, które zazwyczaj zdradzane były tylko na szkoleniach, albo wymagały przeszukiwania zagranicznych stron internetowych! Teraz, gdy po przeglądaniu pinteresta najdzie mnie wizja jakiegoś deseru pierwsze co robię, gdy nie wiem jak do niego podejść to otwieram Waszego bloga, serio! U Was zawsze jest temat, którego aktualnie jestem ciekawa! Sugarsheet, ktorego jeszcze nie odważyłam się zrobić
, ale przeszukiwalam kiedys internet w poszukiwaniu z czego jest błyszczące cudo, które zobaczyłam na zdjęciu tortu ślubnego na instagramie, dekoracje z papieru ryżowego, które nie tak dawno zobaczyłam w internecie i padłam z zachwytu, a dzięki Wam sama zrobiłam taki tort (!), bezy sułtańskie, do których kiedyś kupiłam końcówkę ale mimo prób nie mogłam wycisnąć idealnego kształtu, a teraz ostatnio idealny artykuł o mikserze planetarnym z lidla, akurat kiedy się zastanawiałam czy za taką cenę warto, czy może wystarczy mój niezawodny mikser ręczny. Za te i wszystkie inne artykuły ogromnie Wam dziękuję, bo innego takiego bloga polskojęzycznego nie znalazłam! Dziękuję i życzę Wam kolejnych cudownych artykułów, milionów obserwujących, niekończących się pomysłów, spełnienia wszystkich marzeń, zawsze udanych wypieków i przede wszystkim słodkiego życia!”
Miejsce 8.
Joanna Staniaszek
Miejsce 9.
Kinga Olszewska
“Uwielbiam was za to, że robicie to z pasją która bije z każdego postu czy zdjęcia, które wstawiacie robicie to z należytą starannością, która sobie cenię, bo wiem że zajmuje to masę czasu i cierpliwości
wasze posty to kompendium wiedzy dla kogoś kto zaczyna przygodę z tortami ale i dla osób które już mają pierwsze kroki za sobą
ale chyba najbardziej podoba mi się motywacja jaka dajecie innym robią wasze wyzwania, przekonując innych do pokonywania swoich leków w zrobionieniu kroku naprzód
nie zdąża się to często, bo rzadko widuje takie wyzwania na innych profilach. Wspaniałe jest to, że chcecie dzielić się swoją wiedzą a nie schować ja “bo ktoś może stać się lepszy ode mnie”, jesteście wspaniałe i takich osób brakuje
Osób które pomagają się rozwijać innym i czerpią z tego przyjemność
uwielbiam czytać wasz każdy post! Nie zmieniajcie się, kontynuujcie to co robicie i bądźcie z siebie dumne
buziaki i jeszcze raz wszystkiego najlepszego!
Miejsce 10.
Mirosława Wawrzyniak
„A ja lubię
za CZUŁOŚĆ dla odbiorcy – tę czułość, która Wasze przepisy zmienia w prawdziwe mini-kursy kulinarne. Często mam tak, że nie do końca rozumiem, o co chodzi w danej recepturze – mam 62 lata i to może po prostu różnica pokoleń. Jak czytam Wasze pomysły i przepisy, to czuję się poprowadzona za rękę krok po kroku. Z uważnością i zachętą. Czuję się po prostu ZAOPIEKOWANA, jak to się teraz mówi. I to bardzo miłe uczucie jest, zwłaszcza, gdy kolejny wypiek się uda.






Serdecznie gratulujemy zwycięzcom!
W ramach nagrody pocieszenia mamy dla wszystkich kupon rabatowy “CakeITpl” (-5%) do sklepu Słodka Pasja oraz Miniowe Formy 3D i kupon rabatowy “cakeit” (-10%) na wszystkie ebooki Uli Stępniak.
Wszystkiego słodkiego!
Magda i Aneta
Otrzymasz dostęp do nowych wpisów przed ich oficjalną premierą.
Już nic Cię nie ominie. :)
Po zapisie wyślemy do Ciebie darmowy ebook "Jak działa pieczenie?"!