Urodziny bloga trzeba uczcić na bogato. Tort czekoladowo-wiśniowy jest obowiązkowym punktem programu. 🙂 Ale ta rocznica nie jest tylko nasza, ale też Wasza! Chcemy podziękować, że jesteście z nami, dlatego mamy dla Was konkurs ze świetnymi nagrodami! ❤️

konkurs urodzinowy, tort urodzinowy, MAgda i Aneta z Cakeit.pl

Co zrobić aby wziąć udział w konkursie?

W komentarzu pod postem konkursowym na Facebooku lub Instagramie opisz deser, który mógłby się pojawić na naszym blogu. Opowiedz nam o jego smaku i wyglądzie.

Nagrody

Nagrodzimy autorów 13 komentarzy, które najbardziej nam się spodobają. Wśród nagród znajdują się:

  • 3 x zestaw 2 ebooków – “Tortowy ebook” i “Tortowy ebook 2” Uli Stępniak
  • 5 x “Tortowy ebook 2” Uli Stępniak
  • 5 x Dorosiowy Rant do tortów (12-15cm, 15-21cm, 21-26cm, 26-32cm, 32-42cm) oraz folia rantowa o wysokości 12cm
  • 3 x bon o wartości 100 zł do Sklepu Słodka Pasja
  • 2 x paczka produktów marki Saracino od Sklepu Słodka Pasja, a w niej metalowe pudełko z zestawem do makaroników (2 x 200g mąki migdałowej, 2 barwniki w żelu, aromat truskawkowy, 3 wykrawacze w kształcie serca i przepis na makaroniki), 500g masy cukrowej Pasta Top, 3 barwniki w żelu, 2 barwniki w proszku i 500 g lukru królewskiego w proszku.

Zwycięzcy mają możliwość wyboru nagrody (o kolejności wyboru decyduje zajęte miejsce). 🙂

Regulamin

Konkurs trwa do północy 25 listopada 2021.
Ogłoszenie wyników nastąpi we wtorek 30 listopada 2021.

Regulamin konkursu znajdziesz tutaj.

Sponsorzy

Sponsorami konkursu są firmy Sklep Słodka Pasja, Ula Stępniak i Dorosiowe Ranty.

Sklep Słodka Pasja

Tworzenie słodkości wymaga nie tylko jaj, mąki, cukru i sporej ilości czasu, ale też wielu akcesoriów. Niezależnie czy potrzebujesz rantu cukierniczego, barwników, papilotek czy maty silikonowej, to na pewno znajdziesz to w Sklepie Słodka Pasja. Wszystko kupisz w jednym miejscu!

Bardzo lubimy tam robić zakupy, ale wiemy jak to jest gdy wartość w koszyku przerasta zaplanowany limit. 😉 Co wyrzucić a co koniecznie musisz kupić? Trudne to decyzje…. dlatego myślę, że prezenty od Słodkiej Pasji przypadną do gustu każdej torciarze i wielbicielce wypieków. A są nimi:

  • 3 x bon o wartości 100 zł do Sklepu Słodka Pasja
  • 2 x paczka produktów marki Saracino od Sklepu Słodka Pasja o wartości ponad 200zł.

Znajduje się w niej metalowe pudełko z zestawem do makaroników (2 x 200g mąki migdałowej, 2 barwniki w żelu, aromat truskawkowy, 3 wykrawacze w kształcie serca i przepis na makaroniki), 500g masy cukrowej Pasta Top, 3 barwniki w żelu, 2 barwniki w proszku i 500 g lukru królewskiego w proszku.

Zdecydowanie warto zawalczyć o jedną z tych nagród!

urodziny bloga cakeit.pl - nagrody od Sklepu Słodka Pasja: produkty Saracino

Kod rabatowy na zakupy!

Mamy dla Ciebie rabat na zakupy w sklepie Słodka Pasja, Miniowe Formy 3D oraz To Się Nosi.
Z kuponem rabatowym “cakeitpl” otrzymasz zniżkę na całe zamówienie!

Ula Stępniak

Ula od 10 lat prowadzi własną pracownię cukierniczą Słodki Muffin. Dzieli się zdobytym doświadczeniem opowiadając o tym jak prowadzić własną pracownię, o czym pamiętać i na co uważać. Znajdziesz u niej darmowe webinary wypełnione wiedzą po brzegi.

To właśnie Ula wymyśliła Słodką Konferencję – pierwsze w Polsce wydarzenie poświęcone słodkiej branży. Prowadzi własną, prężnie działającą grupę na facebooku, a także Mastermind i Słodki Klub.

Ale te wspaniałe inicjatywy to jeszcze nie wszystko, bo Ula jest też autorką ebooków! Dwa z nich – “Tajemnice słodkiego biznesu” oraz “Rollercoaster słodkiego biznesu” traktują o prowadzeniu własnego biznesu w branży cukierniczej oraz o tym jak przezwyciężać trudności, które mogą się pojawić na tej słodko-gorzkiej drodze.

Nawet jeśli nie planujesz otwarcia własnej firmy, to u Uli znajdziesz coś dla siebie. Bo doskonałe przepisy zawsze się przydadzą. 🙂 Uwielbiamy jej “tortowe ebooki” bo zawierają wszystko czego potrzeba do stworzenia pysznego tortu. Znajdziesz w nich przepisy na biszkopty, musy, kremy, żelki, prażynki, konfitury, nasączenia i tynki.

Pierwszy “tortowy ebook” od razu trafił na listę naszych ulubionych, a niedawno Ula wydała drugą część, która jest chyba jeszcze lepsza! Są w niej nie tylko torty biszkoptowe ale również musowe. W obu połączenia smaków są fenomenalne co bardzo utrudnia podjęcie decyzji jaki smak tortu wybrać tym razem. 😉 To Must have każdej torciary. 🙂

I właśnie te ebooki z przepisami są nagrodami w naszym konkursie.

Do zgarnięcia są:

  • 3 x zestaw “Tortowy ebook” + “Tortowy ebook 2”
  • 5 x “Tortowy ebook 2”

Wiemy, że już ostrzysz sobie na nie ząbki, więc do dzieła!

urodziny bloga cakeit.pl -nagrody od Uli Stępniak: tortowy ebook i tortowy ebook 2

Dorosiowe Ranty

Kolejnym sponsorem nagród w konkursie są Dorosiowe Ranty. W świecie tortowym firma jest powszechnie znana. Nie bez powodu. Produkują świetne ranty do pieczenia tortów i ciast oraz skrobki, blachy do pieczenia i folie rantowe.

Z rantów korzystamy od dawna i nie wyobrażamy sobie powrotu do składania tortów i pieczenia biszkoptów w standardowej tortownicy. Ranty są po prostu dużo wygodniejsze! Dlaczego warto je mieć opisujemy dokładnie we wpisie na temat podstawowych narzędzi tortowych. Zajrzyjcie jeśli jeszcze nie wiecie czy rant jest Wam potrzebny. Do składania tortów używamy też folii rantowej DR – dzięki niej tortów nie trzeba wycinać rantu.

Bardzo lubimy też ich skrobki “japonki”. Są nieco elastyczne więc łatwiej uzyskać gładki tynk. Mają też miarkę, która przydaje się podczas krojenia biszkoptów.

Poza tymi typowo tortowymi gadżetami DR ma w ofercie również ranty do ciast oraz płaskie blachy do pieczenia. To są kolejne produkty, które na stałe zadomowiły się w naszych kuchniach. Blaszki są idealne do pieczenia ciasteczek (wtedy wychodzą idealnie płaskie) oraz jako podkład pod ranty. A jednym z najlepszych produktów ever jest prostokątny rant regulowany, który sprawił, że zwykłe formy poszły w odstawkę.

W konkursie macie możliwość zdobycia rantów do tortów w 5 różnych rozmiarach oraz folii rantowej o wysokości 12cm.

Myślę, że dalsze zachęty nie są potrzebne.

urodziny bloga cakeit.pl - nagrody od Dorosiowe Ranty: ranty regulowane do tortów, folia rantowa

Prezenty dla fanów

Ale to jeszcze nie wszystko! Postanowiłyśmy podziękować najaktywniejszym czytelnikom i mamy prezenty dla pięciu najwierniejszych fanów. ❤️ O tym jakie to prezenty opowiemy 25 listopada i wtedy ogłosimy kto je otrzyma. Dziś zdradzimy tylko, że stoi za nimi sklep Słodka Pasja. 🙂

Zwycięzcy

Pod postami konkursowym zostawiliście ponad 300 komentarzy! W życiu nie wdziałyśmy tylu wspaniałych cukierniczych pomysłów w jednym miejscu. 😮

Bardzo dziękujemy za każde zgłoszenie i za to, że jesteście z nami. 🙂

Wybór był ogromnie trudny. Żałujemy, że nie możemy nagrodzić wszystkich. Po długich obradach udało nam się wybrać 13 zwycięzców.

Miejsce 1.

Marzena Szymańska

“Inspirujące czarne bezy w formie kanapki z pysznym kremem kawowym ozdobione drobinkami złota taki glamour noworoczny a i pewnie na niejednym słodkim stole by się pojawił. Myślę że nie jedna osoba skorzystała by z Waszej pomocy krok po kroku .

Miejsce 2.

made_bymusik

“Juz wiem! Zostane przy slaskich maszketach😍 na blogu chcialabym zobaczyc przepis na slaska szpajze! Ale taka w wersji monoporcja podrasowej, nowka sprzet niesmigana blank metalik 😄 w nieoczywistym fajnym ksztalcie, na pysznym puszystym jasnym spodzie z delikatnym cytrynowym smakiem, do srodka zelka z malinami/owocami lesnymi i na to cytrynowa szpajza z jakos przemycona mala iloscia bialej czekolady, ktora kocham😍”

Miejsce 3.

mace_w_mace

“Ptys Szarlotka. No widzę to już w mojej głowie. Duży Ptys z kruszonka w naturalnym kolorze i dużo smażonych jabłek z masłem, cynamonem i karmelem 😋 a przed jabłkami kruszonka z orzechów i karmelu(na dole ptysia) Do tego krem Patisser waniliowy najlepszy ze wszystkich z nuta curdu cytrynowego coby trochę przełamać słodycz tego fantastycznego deseru! Ptys byłby przekrojony i przykry piękna czapeczka. Więc jeszcze raz Ptys, kruszonka, jabłka, krem Patisser z curdem cytrynowym i czapeczki z pytsia 😋😍. Już czyje smak ❤️”

Miejsce 4.

na_talerzu_malowane

“Smacznym deserem jaki powinien pojawić się na blogu, wśród wielu innych pyszności jest moim zdaniem cakesilces o smaku bounty. Czyli kremowo kokosowy środek przypominający strukturę delikatnego musu, który będzie rozpływać się w ustach. Zatopiony w czekoladzie deserowej. A osób których nie przekonała ta propozycja dodalabym do środka trochę fruzeliny malinowej😍❤️ i myślę, że nikt nieprzeszedlby obojętnie obok takiej pyszności 🤤”

Miejsce 5.

Karolina Matysiak

“Cakeit.pl a może coś w geometrycznych formach, coś na wzór Waszych truflowych monoporcji ale mniejsze i o smaku snickersa (orzechy, karmel ), moja forma na mini serca geometryczne jest w drodze, jeszcze tylko przepisu brakuje.” 

Miejsce 6.

91_dominika

“Moja propozycja to mono porcja al’a kula śnieżna- ptyś z kokosowy krem z żelka o smaku Mango z o odrobiną polewy słony karmel . A całość udekorowano na biało z wiórkami kokosywymi ze złotym dopełnieniem.”

Miejsce 7.

martynahenich

“Jako że aura za oknem jest jaka jest, jakoś od razu przyszedł mi do głowy pomysł na monoporcje w kształcie bombek o smaku grzanego wina z insertem w postaci musu/żelki pomarańczowo-mandarynkowej z rozmarynem i biszkoptem piernikowym w polewie lustrzanej i zamszu. Ale! Później w głowie zaświtała mi myśl o śnieżnych kulach, bo przecież już prawie zima:D Więc może babeczki o smaku grzanego wina z musem pomarańczowo-rozmarynowym, na górę krem miodowy, a do tego figurki z piernika, zakryte kulą zrobioną z żelatyny (plus przepis how to, jeśli o nie chodzi:D) i oszronioną cukrem pudrem:)”

Miejsce 8.

uleeenkaaa

“Hmm moim pomysłem na deser jest monoporcja w kształcie wiśni 🍒 A mianowicie środek to nie taki sobie zwykły mus tylko serniczek truflowy, z którego będzie wyłaniać się nic innego jak wisienka alkoholowa w żelu 🤤 zwieńczeniem pyszności będzie wpierw polewa mirror z białej czekolady, a następnie polewa mirror o odcieniu krwistej czerwieni ❤️ całość wisienki dopełni łodyżka wykonana z temperowanej gorzkiej czekolady 😍 Taki deserek nie dość, że pięknie by się prezentował to jeszcze obłędnie by smakował 😃 Wszystkiego naj naj naj lepszego 😚🥳🎊🍾 Z niecierpliwością czekam na nowe przepisy 😊”

Miejsce 9.

agnieszka_sanetra

“Wszystkiego najlepszego🥳A ja proponuję ptysie z kruszonką piernikową. Deser świąteczny, z ciemnym ciastem ptysiowym i kruszonką piernikową. Proponuję na dół ptysia mus z polskich jabłek, lub marmoladę dla leniwych😅, krem grysikowy a na górze polewa z słonego karmelu zakończona czapeczką ptysiową😊😋😛smacznego”

Miejsce 10.

Andzia K-n

“Moim odkryciem sa chrupiace profiterolki – smak jak dla mnie idealny – nadzienie to krem orzechowy. Ale lepsze od smaku sa tekstury przek ktore przechodzisz…..

Najpierw czuc chrupniecie czekolady…. a nastepnie zatapiasz zęby w genialnym miekkim kremie…. podczas jedzenia czujesz jak przyjemnie chrupie prazynka ktora znajduje sie w polewie. Dla mnie ekspolzja smaku i doznan.

Te profiterolki to nic innego jak ciasto parzone nadziene pysznym kremem orzechowym….. a calosc oblana karmelowa czekolada z prazynka…. tego nie da sie opisac…. to trzeba sprobowac!!!!”

Miejsce 11.

kinga_2105

“A gdyby tak zanurzyć w szampańskiej 🍾galaretce wiśnie 🍒 otulić ją musem kukułkowym🍬. A to wszystko podać na maksymalnie czekoladowym spodzie brownie🍫. Deser polany zostałby czekoladowym mirror glaze i obsypany szampańskim kawiorem🍾”

Miejsce 12.

werciaaa_p

“Deser o nazwie kurczaczek. Wewnątrz mus z białej czekolady infuzowany miętą (można przy okazji zastosować infuzję, o której ostatnio pisałyście) oraz konfitura z agrestu z całymi owocami. Deser miałby kształt okrągłego żółtego jajka, nóżki tego małego stworzonka wykonane z kruchego migdałowego ciastka, żółte skrzydełka z czekolady wykonane w foremce w kształcie liści, dzióbek, oczy i grzebień na górze z masy cukrowej.”

Miejsce 13.

_gosia_2

“Jak urodziny to świętujcie! 🔥Moje pomysły : eklery z orzechowym kremem z dodatkiem pokruszonych precli z solą, a na wierzchu plamki z karmelu, coś z pazurem 😋🥨
Bardziej świątecznie – delikatne eklerki z musem z owoców leśnych lub żurawiny, w środku krem miodowy i pokruszone kawałki piernika🍯😍”

 

 

Kod rabatowy na zakupy!

Mamy dla Ciebie rabat na zakupy w sklepie Słodka Pasja, Miniowe Formy 3D oraz To Się Nosi.
Z kuponem rabatowym “cakeitpl” otrzymasz zniżkę na całe zamówienie!

 

Serdecznie gratulujemy zwycięzcom! 🙂
Magda i Aneta
Cakeit.pl

Zapisz się na newsletter!

Otrzymasz dostęp do nowych wpisów przed ich oficjalną premierą.

Już nic Cię nie ominie. :)

Po zapisie wyślemy do Ciebie darmowy ebook "Jak działa pieczenie?"!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *